voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Slavinken met ananas en paksoi

Slavinken met ananas en paksoi

ingrediënten

4 slavinken

227 gram ananasstukjes

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

125 milliliter vleesbouillon van tablet

2 eetlepels ketjap manis

theelepel sambal oelek

1 paksoi

2 theelepels allesbinders

2 theelepels maizena


  • 1 Bestrooi de slavinken met zout en peper. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de slavinken goudbruin en gaar in 12 minuten.
  • 3 Voeg de ui toe en bak deze even mee. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
  • 4 Voeg de ananas bij het bakvet en bak 2 minuten. Giet het ananassap en de bouillon erbij en voeg de ketjap en sambal toe.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de paksoi 2-3 minuten. Voeg zout en peper toe.
  • 6 Bind de saus licht met allesbinder of aangelengde maïzena. Serveer de slavinken met de saus en de paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 19 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier