online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Sliptong in wittewijnsaus

Sliptong in wittewijnsaus

ingrediënten

2 eidooiers

2 eetlepels slagroom

250 milliliter visbouillon van tablet

250 milliliter muscadet

8 sliptongfilets

8 witvisfilets


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Klop de eidooiers los met de slagroom. Roer de bouillon en witte wijn door elkaar. Plaats een vuurvaste schaal in een oven met een temperatuur van ca. 100°C.
  • 2 Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  • 3 Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden.
  • 4 Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden.
  • 5 Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets.
  • 6 Eet hier aardappelpuree en spinazie bij.

wijnadvies

Kies voor de beste muscadet die u kunt vinden, het liefst een Muscadet sur Lie!


voedingswaarde

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 32 gram