online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

ingrediënten

4 sjalotjes

750 gram doorregen runderlappen

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

2 theelepels chilipoeder

1 salamblad

1 laurierblaadje

theelepel laospoeder

theelepel gemberpoeder (djahé)

500 milliliter vleesbouillon

4 eetlepels ketjap manis

125 milliliter kokosmelk


  • 1 Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout.
  • 2 Voeg de gesnipperde sjalotjes, de knoflook uit de knijper, het chilipoeder, salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en giet de bouillon en ketjap in de pan. Breng aan de kook.
  • 3 Temper de hittebron en laat het vleesmengsel, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven.
  • 4 Haal het salamblad uit de pan. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Roer de kokosmelk goed door het vlees en laat alles, zonder deksel, nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 5 Geef bij dit gerecht rijst of mie.

wijnadvies

Een stevig type Beaujolais, een Spaanse La Mancha of Valdepeñas (14-16°C) of een Argentijnse Malbec of Merlot (16-18°C).


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 41 gram