voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Snel gebakken biefstuk met lente-ui

Snel gebakken biefstuk met lente-ui

ingrediënten

300 gram biefstukken

1 eetlepel maizena

6 eetlepels zonnebloemolie

6 eetlepels arachideolie

theelepel zwarte peper

300 gram pandanrijst

300 gram basmatirijst

1 teentje knoflook

2 eetlepels Japanse sojasaus

3 eetlepels ketjap manis

bouillonblokje

400 gram oosterse wokgroenten

1 bosje lente-/bosui

1 theelepel sesamolie


benodigdheden

wok

  • 1 Schep de biefstukplakjes om met maïzena, 1 eetlepel olie en zwarte peper en laat het vlees 10 minuten staan.
  • 2 Zet de rijst op en kook deze gaar.
  • 3 Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor. Schenk er 5 eetlepels olie in, draai deze rond in de wok tot de olie heet is. Roerbak de knoflook 10 seconden.
  • 4 Voeg dan de biefstukplakjes toe en roerbak, nog steeds op een hoge stand, 20 seconden.
  • 5 Schenk de beide sojasauzen langs de rand van de wok erbij en schep direct daarna de biefstukplakjes met een schuimspaan uit de pan.
  • 6 Voeg 100 ml water en het bouillon­tablet toe en breng dit aan de kook.
  • 7 Schep de roerbakmix bij de saus in de wok en verhit het geheel op halve stand al omscheppend 5-7 minuten.
  • 8 Zet weer op hoge stand, schep de biefstukplakjes en de lente-ui in de wok, voeg de sesamolie toe, meng het door elkaar en serveer het gerecht op borden.

bereidingstip

Vervang de roerbakmix door 1 prei in ringen, 1 rode ui in ringen en 200 gram champignons in plakjes.

wijnadvies

Een echt roodgerecht. Met een fles cabernet sauvignon zit u altijd goed, bijvoorbeeld de Hills of California, een Sunny Mountain of de Que Mas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 26 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier