eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Snelle aardbeien-frambozenjam met vanille

Snelle aardbeien-frambozenjam met vanille

ingrediënten


15 min
300 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 schone jampotten met deksel

  • 1 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Verwijder het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit.
  • 2 Breng het vanillemerg, het -stokje, de aardbeien, frambozen, 3 el citroensap en de geleisuiker in een pan met dikke bodem aan de kook en zet de warmtebron laag. Laat 5 min. koken.
  • 3 Verdeel de hete jam over de potten, liefst tot de rand, doe in elke pot een half vanillestokje en sluit af. Laat de potten omgekeerd afkoelen. Bewaar op een koele, donkere plek. Ongeopend is de jam zeker 1 jaar houdbaar. Bewaar een geopende pot in de koelkast.

bereidingstip

Jampotten schoonmaken? Kook de jampotten 5 minuten in een grote pan met water. Laat ze omgekeerd drogen op een schone theedoek. Of zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 120°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 1 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 168 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st