voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Snelle flammkuchen met gehakt en salade

Snelle flammkuchen met gehakt en salade

ingrediënten

4 grote tortillawraps

200 milliliter crème fraîche

250 gram rundergehakt

1 theelepel paprikapoeder

2 groene paprika's

1 rode ui

1 zak gemengde bladsla

2 eetlepels slasaus

20 gram zonnebloempitten


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de wraps op de bakplaten en bestrijk ze met de crème fraîche.
  • 3 Verkruimel hierover het rauwe gehakt en bestrooi met paprikapoeder, peper en zout.
  • 4 Verdeel de paprika en ui erover en bak deze flammkuchen in de oven in circa 15 minuten gaar. Meng ondertussen de salade met de dressing.
  • 5 Serveer de flammkuchen met de salade erbij of erop en bestrooi met de zonnebloempitten.

bereidingstip

Liever een vegetarische versie? Vervang het gehakt door kaas naar keuze.. Flammkuchen komen oorspronkelijk uit de Elzas. Qua toppings is er veel mogelijk: mozzarella-spinazie-champignons, peer-walnoten-blauwe kaas, gerookte zalm-bieslook-ui. Experimenteer erop los!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 22 gram