voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Snelle snert met koriander en chiliroom

Snelle snert met koriander en chiliroom

ingredi├źnten

4 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 aardappel

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 bosje koriander

1 liter groentebouillon

750 gram diepvriesdoperwten

1 citroen

2 rode pepers

125 milliliter slagroom


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de aardappel, komijn en de in stukken gesneden koriandersteeltjes toe. Houd de blaadjes apart.
  • 3 Giet er een scheutje bouillon bij en stoof 8-10 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Voeg de rest van de bouillon, doperwten, 2/3 van de korianderblaadjes en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en kook zachtjes circa 5 minuten.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de rode peper 1-2 minuten. Klop de rode peper door de slagroom.
  • 6 Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • 7 Schep de chiliroom in de soep en garneer met blaadjes koriander.

bereidingstip

Vervang komijnpoeder door chilipoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram