voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
Recepten Snelle ui-preisoep met kaas

Snelle ui-preisoep met kaas

ingrediënten

50 gram boter

250 gram uien

250 gram preien

2 teentjes knoflook

3 eetlepels bloem

750 milliliter vleesbouillon van tablet

1 klein stokbrood

4 sneeën brood

100 gram belegen kaas


  • 1 Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  • 2 Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten.
  • 3 Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook.
  • 4 Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas.
  • 5 Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep.

wijnadvies

Een glaasje Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc zal voortreffelijk smaken (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 12 gram