online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Soep van geroosterde bloemkool met blauwe kaas

Soep van geroosterde bloemkool met blauwe kaas

ingrediënten

500 gram bloemkoolroosjes

2 eetlepels olijfolie

3 teentjes knoflook

2 sjalotjes

700 milliliter groentebouillon

700 milliliter kippenbouillon

nootmuskaat

125 milliliter room

75 gram blauwe kazen

1 handje peterselie


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Besprenkel de bloemkoolroosjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de bloemkool met de knoflook en sjalotten over de bakplaat en rooster circa 25 minuten in de oven.
  • 4 Neem uit de oven en verwijder de schil van de knoflook en sjalotten.
  • 5 Voeg samen met de bloemkool toe aan de kippenbouillon. Kook circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • 6 Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en roer de room erdoor.
  • 7 Schep de soep in kommen en verdeel de blauwe kaas erover.
  • 8 Maak met behulp van een mal een leuk vormpje, bijvoorbeeld een kerstboom, van de peterselie.


voedingswaarde

energie 225 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram