online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
Recepten Soep van witte asperges en kervel

Soep van witte asperges en kervel

ingredi├źnten

1 eetlepel boter

1 ui

500 gram witte asperges

400 milliliter groentebouillon

400 milliliter kippenbouillon

100 milliliter kookroom

bosje verse kervel

1 snufje nootmuskaat


  • 1 Verwarm de boter en fruit de ui in circa 8 minuten op lage stand glazig.
  • 2 Snijd ondertussen de topjes van de asperges af en kook deze apart in een laagje water met zout in circa 4 minuten beetgaar.
  • 3 Snijd het onderste houtachtige gedeelte weg en snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Fruit deze een paar minuten met de ui mee tot ze glanzen.
  • 4 Voeg de bouillon toe en laat de aspergestukjes in circa 15 minuten gaar koken.
  • 5 Voeg de room en het grootste gedeelte van de kervel toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Voeg de aspergepuntjes toe en warm de soep nog een paar minuten door. Serveer direct met wat kervelblad.
  • 7 Lekker met toast en roomboter.


voedingswaarde

energie 115 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 2 gram