voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
recepten Sorbetijs appel-honing

Sorbetijs appel-honing

ingredi├źnten

1 liter appelsap

700 gram appels

150 gram suiker

2 eetlepels honing


benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Kook het appelsap in tot 500 ml.
  • 2 Kook de appelstukjes met de suiker 5-6 minuten in het appelsap.
  • 3 Roer 2 eetlepels honing door het mengsel en pureer het. Vul de ijsvormpjes ermee en vries in.

bereidingstip

Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker. . Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit. . De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 0 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier