voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, nagerecht
Recepten Sorbetijs blauwe bessen-citroen

Sorbetijs blauwe bessen-citroen

ingrediënten

100 gram suiker

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel citroensap

400 gram blauwe bessen


benodigdheden

8 ijsvormpjes

  • 1 Breng de suiker met 125 ml water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten. Laat de siroop wat afkoelen.
  • 2 Voeg de citroenrasp en het citroensap, de blauwe bessen en een snufje zout toe en pureer.
  • 3 Vul de ijsvormpjes voor 3/4 met het fruitmengsel en zet ze zonder stokjes 1 uur in de diepvries.
  • 4 Verdeel 100 gram blauwe bessen erover. Roer met een spies of satéprikker zodat de bessen verspreid worden en vries verder met de stokjes erin.

bereidingstip

Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker. . Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit. . De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 0 gram