voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
120 min.
hoofdgerecht
Recepten Soto ajam

Soto ajam

ingrediënten

1 soepkip

1 theelepel serehpoeder

1 prei

1 bosje bladselderij

250 gram vastkokende aardappels

100 gram rijst

100 gram taugé

2 lente-/bosuitjes

4 eieren

1 bakje gebakken uitjes

ketjap manis

1 zakje kroepoek

1 zakje emping

2 uien

3 teentjes knoflook

verse gember

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

2 theelepels kurkuma

1 theelepels komijnpoeder (djinten)

eetlepel sambal

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels wokolie


  • 1 Leg de kipdelen, sereh, prei en de helft van de bladselderij in een soeppan en giet er circa 1,5 liter water op zodat de kip goed onderstaat.
  • 2 Laat op een lage stand 1-1,5 uur trekken tot de kip gaar is.
  • 3 Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een pasta.
  • 4 Fruit de boemboe 2-3 minuten en schep er een beetje van de kippenbouillon door.
  • 5 Schep de gare kip uit de pan, verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
  • 6 Schep de boemboe door de bouillon.
  • 7 Voeg het kippenvlees, de aardappel, rijst, taugé, bosui en de rest van de bladselderij toe en verwarm zonder te koken.
  • 8 Verdeel de eieren over soepborden of kommen en schep de bouillon erop.
  • 9 Serveer met de uitjes, ketjap en kroepoek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 35 gram