online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
120 min.
hoofdgerecht
Recepten Soto ajam

Soto ajam

ingrediënten

1 soepkip

1 theelepel serehpoeder

1 prei

1 bosje bladselderij

250 gram vastkokende aardappels

100 gram rijst

100 gram taugé

2 lente-/bosuitjes

4 eieren

1 bakje gebakken uitjes

ketjap manis

1 zakje kroepoek

1 zakje emping

2 uien

3 teentjes knoflook

verse gember

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

2 theelepels kurkuma

1 theelepels komijnpoeder (djinten)

eetlepel sambal

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels wokolie


  • 1 Leg de kipdelen, sereh, prei en de helft van de bladselderij in een soeppan en giet er circa 1,5 liter water op zodat de kip goed onderstaat.
  • 2 Laat op een lage stand 1-1,5 uur trekken tot de kip gaar is.
  • 3 Wrijf de ingrediënten voor de boemboe in een vijzel tot een pasta.
  • 4 Fruit de boemboe 2-3 minuten en schep er een beetje van de kippenbouillon door.
  • 5 Schep de gare kip uit de pan, verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
  • 6 Schep de boemboe door de bouillon.
  • 7 Voeg het kippenvlees, de aardappel, rijst, taugé, bosui en de rest van de bladselderij toe en verwarm zonder te koken.
  • 8 Verdeel de eieren over soepborden of kommen en schep de bouillon erop.
  • 9 Serveer met de uitjes, ketjap en kroepoek.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 35 gram