online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Soufflé van pompoenstamppot met camembert

Soufflé van pompoenstamppot met camembert

ingrediënten

500 gram pompoenstamppot

4 eieren

200 gram camemberts

20 gram amandelschaafsel


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Laat de stamppot buiten de koelkast op temperatuur komen.
  • 2 Klop de eiwitten in een schone kom met een elektrische mixer en een snuf zout tot stijve pieken. Klop de eidooiers in een andere kom schuimig en klop de stamppot erdoor tot een egaal mengsel.
  • 3 Zet de ovenschaaltjes in een grote ovenschaal of bakblik. Spatel de eiwitten door het stamppotbeslag en verdeel het mengsel over de schaaltjes.
  • 4 Leg een stukje camembert op elke portie en bestrooi met de amandelen. Bak de soufflés in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Serveer direct.

bereidingstip

Het recept voor pompoenstamppot met spinazie en krokante geitenkaas vind je elders op boodschappen.nl. Lekker met een groene salade.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 22 gram