voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaanse aardappel-tuinbonensalade

Spaanse aardappel-tuinbonensalade

ingrediënten

450 gram diepvriestuinbonen

6 eetlepels olijfolie

200 gram chorizo

450 gram tuinbonen

200 gram salami

900 gram minikrieltjes

2 rode puntpaprika’s

4 eetlepels citroensap

4 eetlepels witte wijnazijn

4 lente-/bosuitjes

1 teentje knoflook

8 sneeën grof bruinbrood

1 stokbrood

200 gram chorizo of salami


  • 1 Kook de bonen met zout 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten.
  • 3 Voeg de krieltjes en paprika toe en bak ze 2-3 minuten mee. Blus af met citroensap.
  • 4 Schep de tuinbonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er bosui over.
  • 5 Serveer de salade lauwwarm of koud. Meng knoflook en zout door de rest van de olijfolie en serveer dit met het brood bij de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 31 gram