4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse gebakken eieren uit de oven

Spaanse gebakken eieren uit de oven

ingrediënten


15 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram snoeptomaatjes
1 ciabatta
2 theelepels gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes knoflook
eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

295 gegrilde rode paprika
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in halve ringen. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Snijd de chorizo in blokjes van 2 cm.
  • 2 Besprenkel de ovenschaal met de olie en verdeel achtereenvolgend de tomatenblokjes, ui, paprikareepjes erover. Bestrooi met het paprikapoeder en bak 20 min. in de oven.
  • 3 Bak intussen de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven knapperig. Halveer de snoeptomaten.
  • 4 Haal na 15 min. de ovenschaal uit de oven. Verdeel de snoeptomaatjes en chorizo erover. Maak 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk 1 ei. Bak in 5-8 min. in de oven gaar en tot het eiwit gestold is maar de eidooier nog zacht. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het brood in sneetjes en serveer erbij.

bereidingstip

Liever met de airfyer? Werk met kleinere porties, zet hem 10°C lager en kort de bereidingstijd met zon 20% in. Neem af en toe een kijkje, want de airfyer gaat sneller.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 473 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st