online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

ingredi├źnten

125 gram chorizo

125 gram salami

1 groene peper

1 ui

2 theelepels paprikapoeder

2 eieren

500 gram rundergehakt

2 vleestomaten

5 eetlepels olijfolie

2 eetlepels tomatenpuree

4 eetlepels vieux

4 eetlepels cognac

2 teentjes knoflook

verse bieslook


  • 1 Meng de chorizo, de Spaanse peper en ui met het paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel miniballetjes (3 cm doorsnede).
  • 2 Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 minuten.
  • 4 Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet. Meng de vleestomaten en de vieux erdoor.
  • 5 Verwarm de saus, laat deze eventueel iets inkoken en voeg peper, zout en geperste teentjes knoflook toe.
  • 6 Pureer de saus naar wens met de staafmixer of serveer de saus met stukjes tomaat.
  • 7 Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood of vloerbrood bij.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht met fijngehakte koriander. Het gerecht is sneller klaar als er in plaats van eetl. tomatenpuree en 2 vleestomaten 1 blikje (400 g) tomatenstukjes op sap gebruikt word


voedingswaarde

energie 590 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 35 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier