online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaanse mosselpan

Spaanse mosselpan

ingredi├źnten

2 kilogram mosselen

3 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

100 gram chorizo

1 blik tomatenblokjes

100 milliliter sherry

100 milliliter witte wijn

1 stokbrood


  • 1 Controleer de mosselen. Verwij­der openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep de chorizo erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Roer de tomatenblokjes met sap erdoor, leg de mosselen erop en besprenkel met de sherry. Roerbak de mosselen 6­-7 minuten op een hoge stand tot de schelpen open zijn.
  • 4 Serveer de mosselpan met stokbrood.

bereidingstip

Vervang de chorizo door 1 theelepel chilipoeder.


voedingswaarde

energie 1035 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 60 gram