online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaanse riblappen

Spaanse riblappen

ingrediënten

750 gram runderriblappen

theelepel cayennepeper

6 eetlepels olijfolie

1 ui

2 groene paprika's

4 teentjes knoflook

125 gram chorizo

1 laurierblaadje

1 theelepel gedroogde tijm

300 milliliter rode wijn

400 milliliter runderbouillon van tablet

400 milliliter runderfond

4 tomaten

1 bosje peterselie

zwarte olijf


  • 1 Bestrooi het vlees met cayennepeper en 0.5 theelepel zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie.
  • 3 Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
  • 4 Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven.
  • 5 Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  • 6 Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
  • 7 Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.

bereidingstip

Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe. Hierdoor wordt het gerecht extra pittig.

wijnadvies

Dat wordt natuurlijk Spaans rood: Finca Labarca Tinto of Crianza, Vega Libre of Marqués de Almonacid.


voedingswaarde

energie 650 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 46 gram