online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Spaanse rijstsalade met kip en sinaasappel

Spaanse rijstsalade met kip en sinaasappel

ingrediënten

250 gram kipfilets

500 milliliter kippenbouillon van tablet

500 milliliter kippenbouillon

3 sinaasappels

250 gram rijst

2 eetlepels verse bieslook

2 theelepels gedroogde bieslook

75 gram blanke amandelen

75 gram cashewnoten

100 milliliter sinaasappelsap

4 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel honing

2 eetlepels medium sherry


  • 1 Kook de kipfilet in 10-12 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet ze af.
  • 2 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
  • 3 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg 1 sinaasappelschilletje aan het kookvocht toe. Giet de rijst af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 4 Schep de kipblokjes, sinaasappelpartjes en bieslook door de rijst.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing luchtig door de rijst.
  • 6 Rooster de noten goudbruin in een koekenpan en strooi ze over het gerecht.
  • 7 Presenteer er een groene salade bij.

wijnadvies

Een rijstsalade met sinaasappel vraagt om een zachte en rondsmakende wijn. Dat kan een Elzasser Pinot Blanc zijn of een Tocai del Veneto uit Noord-Italië (9-11ºC).


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 24 gram