voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

2 wortels

2 laurierblaadjes

2 takjes rozemarijn

1 eetlepel tijm

3 uien

2 teentjes knoflook

2 rode paprika's

200 gram chorizo

2 eetlepels bloem

200 milliliter rode wijn

400 milliliter runderbouillon

800 gram sukadelappen

4 tomaten


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de wortel, laurier, rozemarijn, tijm, ui en knoflook circa 10 minuten. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de bloem toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de wijn toe en kook nog 3 minuten.
  • 3 Voeg vervolgens de bouillon, sukadelappen en tomaten toe en stoof afgedekt 2 uur op een lage stand.
  • 4 Kook de stoof zonder deksel nog 10 minuten op een lage stand tot het stoofvocht iets is ingedikt. Serveer met de wortel-dillepuree (zie tiprecept).

bereidingstip

Wortel-dillepuree: rooster 1 kilo wortels met 200 gram boter in de oven (180°C) in 40 minuten gaar. Pureer vervolgens met 150-200 ml room tot een gladde puree. Roer 1 bosje fijngehakte dille erdoor.

wijnadvies

De chorizo zorgt voor een stevige bite in dit gerecht. Schenk daarbij de rode krachtpatser Estola Reserva.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 56 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier