online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

Spaanse stoof met chorizo en wortel-dillepuree

ingrediënten

4 eetlepels olijfolie

2 wortels

2 laurierblaadjes

2 takjes rozemarijn

1 eetlepel tijm

3 uien

2 teentjes knoflook

2 rode paprika's

200 gram chorizo

2 eetlepels bloem

200 milliliter rode wijn

400 milliliter runderbouillon

800 gram sukadelappen

4 tomaten


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de wortel, laurier, rozemarijn, tijm, ui en knoflook circa 10 minuten. Voeg de paprika en chorizo toe en bak 5 minuten mee.
  • 2 Voeg de bloem toe en bak al roerend 5 minuten. Voeg de wijn toe en kook nog 3 minuten.
  • 3 Voeg vervolgens de bouillon, sukadelappen en tomaten toe en stoof afgedekt 2 uur op een lage stand.
  • 4 Kook de stoof zonder deksel nog 10 minuten op een lage stand tot het stoofvocht iets is ingedikt. Serveer met de wortel-dillepuree (zie tiprecept).

bereidingstip

Wortel-dillepuree: rooster 1 kilo wortels met 200 gram boter in de oven (180°C) in 40 minuten gaar. Pureer vervolgens met 150-200 ml room tot een gladde puree. Roer 1 bosje fijngehakte dille erdoor.

wijnadvies

De chorizo zorgt voor een stevige bite in dit gerecht. Schenk daarbij de rode krachtpatser Estola Reserva.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 56 gram