voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti carbonara met doperwten

Spaghetti carbonara met doperwten

ingredi├źnten

400 gram spaghetti

200 gram diepvriesdoperwten

2 eetlepels olijfolie

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

3 teentjes knoflook

3 eieren

75 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, kook de laatste 3 minuten de doperwten mee.
  • 2 Verwarm ondertussen de olie en bak hierin de spekblokjes op middelhoge stand tot ze licht kleuren.
  • 3 Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  • 4 Giet de spaghetti met doperwten af en schep het mengsel direct in de koekenpan met het spek en de knoflook.
  • 5 Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en schep alles goed om tot het ei als een laagje saus gestold is om de hete spaghetti.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti direct, met de rest van de kaas.
  • 7 Lekker met een tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 35 gram