online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti carbonara met tomaatjes

Spaghetti carbonara met tomaatjes

ingrediënten

1 bakje cherrytomaatjes

100 gram spekblokjes

200 gram spaghetti

50 gram Parmezaanse kaas

2 eieren

1 teentje knoflook

1 eetlepel olijfolie


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de tomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Bak intussen de spekblokjes licht krokant in een droge, hete koekenpan en voeg de knoflook toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Klop de eieren los en roer de kaas, een beetje peper en nootmuskaat erdoor. Giet de spaghetti af, vang wat kookwater op en doe de pasta terug in de pan.
  • 5 Schep het eimengsel erdoor en blijf goed roeren tot een romige saus ontstaat. Voeg eventueel wat extra kookwater toe wanneer het geheel te droog is en laat even rusten.
  • 6 Meng de spekjes, gepofte tomaatjes en peterselie door de spaghetti carbonara.

bereidingstip

Laat het spek weg en voeg hamblokjes of gerookte kipreepjes toe aan het recept.. Neem geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas en vervang de spekblokjes door pancetta voor de écht klassieke carbonara.


voedingswaarde

energie 840 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 37 gram