voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Spaghetti carbonara met tomaatjes

Spaghetti carbonara met tomaatjes

ingrediënten

1 bakje cherrytomaatjes

100 gram spekblokjes

200 gram spaghetti

50 gram Parmezaanse kaas

1 scheut olijfolie

1 teen knoflook

2 eieren


  • 1 bak de spekblokjes licht krokant in een droge, hete koekenpan en voeg de knoflook toe.
  • 2 kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 klop 1,5 ei los en roer de kaas en een beetje peper erdoor.
  • 4 giet de spaghetti af en vang wat kookwater op en doe de pasta terug in de pan.
  • 5 schep het eimengsel erdoor en blijf goed roeren tot een romige saus ontstaat. Voeg eventueel wat extra kookwater toe.
  • 6 meng de spekjes en tomaatjes door de spaghetti carbonara.

bereidingstip

Laat het spek weg en voeg hamblokjes of gerookte kipreepjes toe aan het recept.. Neem geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas en vervang de spekblokjes door pancetta voor de écht klassieke carbonara.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 37 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier