online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met ansjovis en tomaatjes

Spaghetti met ansjovis en tomaatjes

ingredi├źnten

5 eetlepels olijfolie

4 teentjes knoflook

1 blikje ansjovisfilet

250 gram cherry-/kerstomaatjes

chilipepervlokken

300 gram spaghetti


  • 1 Verhit 4 eetlepels olie met de knoflook op een lage stand tot het begint te geuren, maar de knoflook nog niet verkleurt. Voeg de ansjovis en tomaatjes toe en laat op middelhoge stand zacht worden. Breng op smaak met chilipeper.
  • 2 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Schep de spaghetti door de saus en voeg de rest van de olijfolie toe. Hussel goed door elkaar zodat de saus zich aan de spaghetti hecht.

bereidingstip

Bestrooi dit recept extra met basilicumblaadjes.

wijnadvies

Ondanks de ansjovis past hier wel degelijk rood bij, zoals een lichtgekoelde Mastio della Loggia Bardolino.


voedingswaarde

energie 420 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 12 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier