online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met balletjes in tomatensaus

Spaghetti met balletjes in tomatensaus

ingredi├źnten

500 gram rundergehakt

1 ei

100 gram Parmezaanse kaas

2 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 blikken tomatenblokjes

200 milliliter groentebouillon

1 eetlepel Italiaanse kruiden

400 gram spaghetti

2 eetlepels peterselie


  • 1 Meng het gehakt met het ei, de helft van de Parmezaanse kaas en zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine gehaktballetjes van.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook en ui 2-3 minuten.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes met het sap, de bouillon en de Italiaanse kruiden toe en verwarm.
  • 4 Voeg de gehaktballetjes toe aan de warme saus en laat ze op een lage stand in circa 15 minuten garen.
  • 5 Kook intussen de spaghetti beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  • 6 Serveer de spaghetti met de balletjes en tomatensaus erop en bestrooid met peterselie en de rest van de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Vervang de peterselie door basilicum.. Voeg aan de saus in plaats van de Parmezaanse kaas 2 eetlepels pesto toe en laat de Italiaanse kruiden weg.


voedingswaarde

energie 865 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 50 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier