online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met bloemkool en sardines

Spaghetti met bloemkool en sardines

ingredi├źnten

400 gram bloemkoolroosjes

400 gram spaghetti

2 eetlepels geschaafde amandelen

240 gram sardines

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

125 gram cherry-/kerstomaatjes

2 eetlepels peterselie


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over.
  • 2 Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Verwijder de graatjes uit de sardines. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bloemkool met de knoflook 3 minuten.
  • 4 Voeg de gehalveerde sardines, de helft van de amandelen en de tomaten toe. Roerbak voorzichtig 2 minuten.
  • 5 Schep het roerbakmengsel door de spaghetti en warm goed door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de amandelen en peterselie.


voedingswaarde

energie 635 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 28 gram