online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

ingredi├źnten

40 ml olijfolie

80 milliliter olijfolie

1 handje verse basilicum

75 gram rucola

1 teentje knoflook (gehakt)

1 handje verse basilicum

35 gram Parmezaanse kaas

citroen

250 gram groene asperges (schoongemaakt)

1 teentje knoflook

30 gram blanke amandelen

50 gram Parmezaanse kaas

1 eetlepel Parmezaanse kaas

300 gram spaghetti

500 gram groene asperges

40 gram rucola

1 citroen (rasp)

15 gram blanke amandelen

150 gram spaghetti


  • 1 Meng in een keukenmachine de olijfolie met de rucola, basilicum, citroensap, knoflook, amandelen en Parmezaanse kaas tot een pesto.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg eventueel wat water toe om de pesto te verdunnen.
  • 4 Kook de spaghetti.
  • 5 Gril intussen de asperges in circa 4 minuten gaar en keer regelmatig.
  • 6 Giet de spaghetti af en roer 2/3 van de pesto erdoor.
  • 7 Verdeel de spaghetti over borden, leg de gegrilde asperges erop en serveer de overige pesto erbij.
  • 8 Bestrooi met extra Parmezaanse kaas.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 18 gram