online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
moeilijk
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met gehakt-groentesaus

Spaghetti met gehakt-groentesaus

ingrediënten

1 aubergine

20 gram boter

4 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 courgette

500 milliliter tomatenblokjes

4 stengels bleekselderij

2 eetlepels rozijnen

2 theelepels verse oregano

1 theelepel gedroogde oregano

400 milliliter vleesbouillon van tablet

250 gram half-om-half gehakt

400 gram spaghetti

2 eetlepels verse peterselie


  • 1 Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze droog met keukenpapier.
  • 2 Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak de aubergineblokjes en uisnippers snel aan alle kanten aan.
  • 3 Voeg de knoflook, courgetteblokjes, stukjes tomaat, reepjes bleekselderij, rozijnen, oregano en bouillon toe. Breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof alles ca. 15 minuten in een gesloten pan.
  • 4 Roer bij kleine beetjes tegelijk het gehakt door de groentes en stoof het vlees korrelig en gaar. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Kook de spaghetti beetgaar en giet af. Verdeel de spaghetti en de saus over de borden. Bestrooi met peterselie.

wijnadvies

Een licht gerijpte Côtes du Rhône of een zachte Rioja (16°C) is hierbij aan te bevelen.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 19 gram