voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met knapperig spek en pesto

Spaghetti met knapperig spek en pesto

ingredi├źnten

200 gram ontbijtspek

2 teentjes knoflook

50 gram pijnboompitten

70 gram verse basilicum

150 milliliter olijfolie

4 eetlepels Parmezaanse kaas

300 gram spaghetti


  • 1 Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Snijd de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze uit in een droge koekenpan tot ze knapperig zijn.
  • 2 Maal intussen met een staafmixer of keukenmachine de knoflook, pijnboompitten, basilicum en olie tot een fijne pesto. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook de spaghetti beetgaar. Roer er een schep pesto doorheen en serveer met wat knapperig spek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 24 gram