online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met rode saus en kaas

Spaghetti met rode saus en kaas

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

70 gram tomatenpuree

500 gram gezeefde tomaten

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

1 theelepel paprikapoeder

1 rode paprika

250 gram cherry-/kerstomaatjes

1 eetlepel citroensap

1 theelepel suiker

300 gram spaghetti

300 gram pasta

100 gram oude boerenkaas


  • 1 Maak eerst de saus. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten.
  • 2 Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat kort fruiten om de scherpe smaak kwijt te raken.
  • 3 Voeg de gezeefde tomaten, de kruiden en het paprikapoeder toe en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken.
  • 4 Voeg de paprikablokjes en de kerstomaatjes toe en laat kort doorwarmen. Breng de saus verder op smaak met het citroensap, de suiker en wat zout en peper.
  • 5 Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar, giet af en laat uitlekken.
  • 6 Doe de pasta in een met kokend water voorverwarmde schaal, schep er de rode saus op en bestrooi met de geraspte kaas.

bereidingstip

Wie weinig tijd heeft, kookt de pasta en schept de blokjes paprika en de gehalveerde kerstomaatjes door een kant-en-klare kruidige tomatensaus.

wijnadvies

Bij dit gerecht combineren jonge rode Italiaanse wijnen. Dat kan een jonge Chianti zijn, een Bardolino of een Valpolicella (15-17°C).


voedingswaarde

energie 525 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 19 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier