online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met romige gehaktballetjes

Spaghetti met romige gehaktballetjes

ingrediënten

2 sneeën wit brood

100 milliliter melk

500 gram half-om-half gehakt

3 eetlepels gehaktkruiden

3 eetlepels boter

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

100 gram ontbijtspek

1 eetlepel bloem

200 milliliter vleesbouillon van tablet

200 gram crème fraîche

300 gram spaghetti

1 handje verse basilicum


  • 1 Laat het brood circa 10 minuten weken in de melk. Prak het brood fijn en vermeng het met het gehakt.
  • 2 Kruid het gehakt naar smaak, rol er kleine balletjes van en laat die in de koelkast afgedekt een uurtje opstijven.
  • 3 Verwarm een eetlepel boter en bak de balletjes in twee porties rondom bruin. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de rest van de boter en het fijngesneden spek toe.
  • 4 Voeg na een minuut de bloem toe en roerbak heel kort tot de bloem van de bodem loslaat.
  • 5 Voeg de bouillon en crème fraîche toe en breng de saus al roerende aan de kook.
  • 6 Laat de saus wat inkoken en breng eventueel verder op smaak. Leg de balletjes in de saus en laat nog een paar minuten mee warmen.
  • 7 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de balletjes. Garneer eventueel met basilicum.

bereidingstip

Lekker met een salade of broccoli.


voedingswaarde

energie 955 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 42 gram