voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met sardientjes en rode peper

Spaghetti met sardientjes en rode peper

ingrediënten

400 gram sardinesfilets

1 ui

2 rode pepers

2 teentjes knoflook

70 gram tomatenpuree

400 gram spaghetti

4 sneeën oud brood

4 eetlepels verse peterselie

1 citroen


  • 1 Giet de sardines af en vang de olie op. Verhit een beetje sardine-olie en fruit hierin de ui, rode peper en knoflook circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de helft van de sardines toe. Kook de spaghetti beetgaar.
  • 4 Rooster het broodkruim in een droge hete koekenpan en schep de peterselie erdoor.
  • 5 Giet de spaghetti af. Schep de spaghetti luchtig door het sardinemengsel, leg de overige sardines erop en bestrooi met het broodkruim. Garneer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 37 gram