online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

ingrediënten

400 gram trostomaten

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

8 ansjovisfilets

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt paprikapoeder

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel verse basilicum

400 gram spaghetti

1 citroen


  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in stukjes. Breng water aan de kook voor de spaghetti.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak hierin de knoflook en ansjovisfilets zodat de ansjovis licht smelt.
  • 3 Voeg de tomaten, cayennepeper, kappertjes en basilicum toe.
  • 4 Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en schep de spaghetti door het tomaten-ansjovismengsel.
  • 5 Voeg peper naar smaak toe. Garneer met partjes citroen.
  • 6 Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Maak eens een ansjovis-kappertjestapenade bij ciabattabrood of op geroosterd stokbrood (crostini). Pureer hiervoor 150 g zwarte olijven zonder pit, 2 eetl. kappertjes, 8 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap.

wijnadvies

Hierbij past een lekkere witte of roséwijn uit Sicilië.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 14 gram