online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

ingrediënten

400 gram trostomaten

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

8 ansjovisfilets

1 mespunt cayennepeper

1 mespunt paprikapoeder

1 eetlepel kappertjes

1 eetlepel verse basilicum

400 gram spaghetti

1 citroen


  • 1 Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in stukjes. Breng water aan de kook voor de spaghetti.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak hierin de knoflook en ansjovisfilets zodat de ansjovis licht smelt.
  • 3 Voeg de tomaten, cayennepeper, kappertjes en basilicum toe.
  • 4 Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en schep de spaghetti door het tomaten-ansjovismengsel.
  • 5 Voeg peper naar smaak toe. Garneer met partjes citroen.
  • 6 Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Maak eens een ansjovis-kappertjestapenade bij ciabattabrood of op geroosterd stokbrood (crostini). Pureer hiervoor 150 g zwarte olijven zonder pit, 2 eetl. kappertjes, 8 ansjovisfilets, 1 teentje knoflook, 2 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap.

wijnadvies

Hierbij past een lekkere witte of roséwijn uit Sicilië.


voedingswaarde

energie 465 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 14 gram