voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten

Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

2 teentjes knoflook

400 gram Italiaanse wokgroenten

400 gram tomatenblokjes

200 gram spaghetti

2 blikjes tonijn

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

2 eetlepels verse peterselie

2 eetlepels verse bladselderij


  • 1 Verhit de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook en schep de roerbakgroenten erdoor. Roerbak circa 5 minuten en meng de tomatenblokjes met sap erdoor.
  • 2 Kook de spaghetti beetgaar.
  • 3 Schep de tonijn en Italiaanse kruiden door de groentensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de tonijn-groentensaus met de spaghetti en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels kappertjes of 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden, aan de saus toe.. Gebruik in plaats van Italiaanse roerbakgroenten 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in reepjes of plakjes gesneden winterwortel en 1 in ringen gesneden rode ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 48 gram