online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghetti superiore

Spaghetti superiore

ingrediënten

350 gram spaghetti

1 rode ui

3 teentjes knoflook

4 ansjovisfilets

theelepel peper

2 theelepels zout

1 snufje chilipepervlokken

2 theelepels gedroogde oregano

1 bosje basilicum

2 eetlepels zwarte olijven

1 blik tomatenblokjes


  • 1 Leg alle droge ingrediënten in een grote pan, breek de spaghetti eventueel doormidden.
  • 2 Giet de tomatenblokjes en 600 ml water erbij. Breng aan de kook terwijl je de pasta losroert.
  • 3 Kook de spaghetti in de saus in circa 10 minuten beetgaar.

bereidingstip

Om zo’n ‘one pot pasta’ te maken is het handig om een grote pan te gebruiken, zoals een braad- of hapjespan. Het liefst eentje met een dikke bodem.

wijnadvies

Fris en dorstlessend wit om het zout van de ansjovis wat tegenwicht te bieden: Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde

energie 435 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram