voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Spaghettitaart met tomatensalade

Spaghettitaart met tomatensalade

ingrediënten

150 gram spaghetti

2 groentebouillontabletten

200 gram ricotta

3 eieren

200 gram blauwe kazen

100 gram gedroogde tomaten op olie

1 eetlepel verse bieslook

1 eetlepel verse peterselie

6 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

8 tomaten

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels verse basilicum

2 eetlepels verse bieslook

2 eetlepels lente-/bosuitjes


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti beetgaar in water met de bouillonblokjes. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Roer de ricotta, eieren, blauwe kaas, tomatenstukjes, zout, peper en bieslook door elkaar. Schep de spaghetti erdoor.
  • 3 Bekleed de (ingevette) taartvorm met het bladerdeeg en druk de deegranden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand van de vorm af.
  • 4 Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel het spaghettimengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel.
  • 5 Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • 6 Meng intussen alle ingrediënten voor de tomatensalade en maal er wat peper over.
  • 7 Serveer de spaghettitaart met de tomatensalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 30 gram