online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spaghettitaart met tomatensalade

Spaghettitaart met tomatensalade

ingrediënten

150 gram spaghetti

2 groentebouillontabletten

200 gram ricotta

3 eieren

200 gram blauwe kazen

100 gram gedroogde tomaten op olie

1 eetlepel verse bieslook

1 eetlepel verse peterselie

6 plakjes diepvries hartigetaartdeeg

6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

8 tomaten

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels verse basilicum

2 eetlepels verse bieslook

2 eetlepels lente-/bosuitjes


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti beetgaar in water met de bouillonblokjes. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Roer de ricotta, eieren, blauwe kaas, tomatenstukjes, zout, peper en bieslook door elkaar. Schep de spaghetti erdoor.
  • 3 Bekleed de (ingevette) taartvorm met het bladerdeeg en druk de deegranden met duim en wijsvinger goed tegen elkaar. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand van de vorm af.
  • 4 Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel het spaghettimengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een vochtige lepel.
  • 5 Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
  • 6 Meng intussen alle ingrediënten voor de tomatensalade en maal er wat peper over.
  • 7 Serveer de spaghettitaart met de tomatensalade.


voedingswaarde

energie 790 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 30 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier