online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
12 personen
moeilijk
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Spekkoek

Spekkoek

ingredi├źnten

400 gram boter

250 gram witte basterdsuiker

2 zakjes vanillesuiker

10 eieren

125 gram bloem

3 eetlepels kaneelpoeder

4 theelepels anijspoeder

4 theelepels gestampte muisjes

2 theelepels kardemompoeder

2 theelepels kruidnagelpoeder

2 theelepels nootmuskaatpoeder


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Klop de boter en beide suikers met de mixer romig. Klop een voor een de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel ze luchtig door het botermengsel.
  • 2 Spatel de bloem met een snufje zout erdoor. Verdeel het beslag in twee delen en meng de specerijen door een helft.
  • 3 Verwarm de ovengrill. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Schep 3 eetlepels bruin beslag in de vorm en strijk met de bolle kant van een lepel uit tot een laagje van circa 3 mm dik. Zet de vorm circa 15 cm onder de grill en laat het laagje 3-4 minuten garen.
  • 4 Neem uit de oven en verdeel een laagje wit beslag over de lichte laag. Zet weer 3 minuten onder de grill. Prik blaasjes die eventueel ontstaan in voordat je de volgende laag maakt.
  • 5 Herhaal tot al het beslag op is en eindig met een bruine laag. Zet de oven uit en laat nog circa 10 minuten in de open oven staan. Laat de spekkoek buiten de oven circa 1 uur afkoelen.

bereidingstip

Een goede spekkoek heeft tussen de 17 en 22 laagjes. . Geef je spekkoek nog meer smaak en voeg cacaopoeder of vanille-, rum- of amandelaroma toe.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 7 gram