voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Speklapjes in ketjapsaus

Speklapjes in ketjapsaus

ingrediënten

500 gram speklapjes

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

100 milliliter ketjap manis

3 eetlepels wokolie

2 uien

3 teentjes knoflook

3 eetlepels wittewijnazijn

3 eetlepels blanke azijn

1 prei


  • 1 Bestrooi de spekrepen met gemberpoeder, zout en peper. Giet er een scheutje ketjap over, meng goed en laat even marineren.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin het vlees in porties zodat het niet gaat koken. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Meng de ketjap, azijn en een scheutje water erdoor en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand zodat de saus indikt. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.

bereidingstip

Lekker met witte rijst of gebakken rijst met mix voor nasi goreng.. Vervang de prei door reepjes komkommer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 22 gram