voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur

ingrediënten

170 gram abrikozenjam

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

1 verse gember

500 gram magere speklapjes


benodigdheden

8 satéprikkers

8 spiesen

  • 1 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt).
  • 2 Meng de jam met de sojasaus, de olie, de knoflook en de gemberwortel.
  • 3 Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.)
  • 4 Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 21 gram