online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Speklapjes met abrikozenglazuur

Speklapjes met abrikozenglazuur

ingrediënten

170 gram abrikozenjam

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook

1 verse gember

500 gram magere speklapjes


benodigdheden

8 satéprikkers

8 spiesen

  • 1 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt).
  • 2 Meng de jam met de sojasaus, de olie, de knoflook en de gemberwortel.
  • 3 Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.)
  • 4 Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.


voedingswaarde

energie 570 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 21 gram