voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Speklapjes met tuinbonen en gebakken aardappelen

Speklapjes met tuinbonen en gebakken aardappelen

ingrediënten

1 citroen

1 ui

1 teentje knoflook

6 eetlepels olijfolie

1 theelepel honing

500 gram magere speklapjes

1000 gram aardappels

450 gram diepvriestuinbonen


  • 1 Boen de citroen schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Meng de ui met de citroenrasp, -sap, knoflook, 3 eetlepels olijfolie, zout, peper en de honing.
  • 3 Bestrijk de speklapjes met dit mengsel en laat 15 minuten marineren.
  • 4 Kook de aardappelplakken in 5-8 minuten beetgaar. Kook de tuinbonen.
  • 5 Dep het vlees een beetje droog. Rooster de speklapjes in een hete grillpan of koekenpanin 10 minuten goudbruin.
  • 6 Bak intussen de aardappels in de rest van de olijfolie.
  • 7 Giet de bonen af, voeg zout en peper toe en serveer ze bij de aardappelen met de speklapjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 32 gram