voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Spekspiesjes met rijst en broccoli

Spekspiesjes met rijst en broccoli

ingrediënten

1 citroen

2 teentjes knoflook

1 eetlepel sambal oelek

4 eetlepels ketjap manis

4 eetlepels sojasaus

4 speklapjes

250 gram rijst

500 gram broccoli

4 uien

8 sjalotjes

2 eetlepels arachideolie

100 gram gebakken uitjes


benodigdheden

4 satéprikkers

grillpan

  • 1 Rasp de schil van een halve citroen en pers de hele citroen uit. Meng citroenrasp en -sap met knoflook, sambal oelek en ketjap. Bestrijk het vlees ermee en marineer het afgedekt 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Laat houten prikkers weken in water. Kook de rijst en de broccoli.
  • 3 Rijg het vlees afgewisseld met ui als een slinger aan de spiesen. Strijk er olie over.
  • 4 Rooster de spekspiesen in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze af en toe om.
  • 5 Serveer ze bestrooid met gefrituurde uitjes bij de rijst en broccoli.

bereidingstip

Je kunt de spekspiesjes ook bereiden op de barbeque of onder een hete ovengrill


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 835 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 28 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier