online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spekspiesjes met spicy pindasaus

Spekspiesjes met spicy pindasaus

ingredi├źnten

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

500 gram speklapjes

175 gram ongezouten pinda’s

2 sjalotjes

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel chilipoeder

250 milliliter kippenbouillon

200 milliliter gezeefde tomaten


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de speklapjes ermee. Rijg de speklapjes in de lengte aan de spiesen en zet apart.
  • 2 Maal de pinda’s bijna fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel.
  • 3 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten.
  • 4 Voeg kaneel, chilipoeder, kippenbouillon, gezeefde tomaten en de gemalen pinda’s toe en verwarm al roerend tot een lichtgebonden saus.
  • 5 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster hierin de spekspiesjes circa 3 minuten per kant. Serveer de spiesjes met de pindasaus.
  • 6 Lekker met rijst en bruine bonen.


voedingswaarde

energie 805 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 33 gram