voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Spekspiesjes met spicy pindasaus

Spekspiesjes met spicy pindasaus

ingredi├źnten

4 eetlepels arachideolie

4 eetlepels zonnebloemolie

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

500 gram speklapjes

175 gram ongezouten pinda’s

2 sjalotjes

1 kleine ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel chilipoeder

250 milliliter kippenbouillon

200 milliliter gezeefde tomaten


benodigdheden

4 spiesen

  • 1 Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en bestrijk de speklapjes ermee. Rijg de speklapjes in de lengte aan de spiesen en zet apart.
  • 2 Maal de pinda’s bijna fijn in een keukenmachine of gebruik een vijzel.
  • 3 Verhit de rest van de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en rode peper 2-3 minuten.
  • 4 Voeg kaneel, chilipoeder, kippenbouillon, gezeefde tomaten en de gemalen pinda’s toe en verwarm al roerend tot een lichtgebonden saus.
  • 5 Verhit intussen een grill- of koekenpan en rooster hierin de spekspiesjes circa 3 minuten per kant. Serveer de spiesjes met de pindasaus.
  • 6 Lekker met rijst en bruine bonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 33 gram