voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Sperziebonen met feta en amandelsaus

Sperziebonen met feta en amandelsaus

ingredi├źnten

750 gram sperziebonen

3 eetlepels olijfolie

200 gram feta

1 citroen

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel koriander

1 snee grof bruinbrood

4 eetlepels melk

50 gram blanke amandelen

50 gram blanke hazelnoten

1 teentje knoflook

75 milliliter olijfolie


  • 1 Week het brood voor de amandelsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook.
  • 2 Giet de olijfolie en het citroensap er in een straaltje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart.
  • 3 Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar.
  • 4 Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta.
  • 5 Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 15 gram