voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
Recepten Sperziebonen met feta en amandelsaus

Sperziebonen met feta en amandelsaus

ingredi├źnten

750 gram sperziebonen

3 eetlepels olijfolie

200 gram feta

1 citroen

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel koriander

1 snee grof bruinbrood

4 eetlepels melk

50 gram blanke amandelen

50 gram blanke hazelnoten

1 teentje knoflook

75 milliliter olijfolie


  • 1 Week het brood voor de amandelsaus in de melk. Pureer dit mengsel met de amandelen en knoflook.
  • 2 Giet de olijfolie en het citroensap er in een straaltje bij en meng goed. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus apart.
  • 3 Kook of stoom de sperziebonen in 12-14 minuten gaar.
  • 4 Schep de olijfolie en de helft van de feta erdoor. Bestrooi de bonen met de citroenrasp, peterselie en de rest van de feta.
  • 5 Serveer met de amandelsaus. Lekker met een omelet, karbonade of gehaktbal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 15 gram