voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Sperziebonen
 met krieltjes, ei
 en romige pestosaus

Sperziebonen
 met krieltjes, ei
 en romige pestosaus

ingrediënten

500 gram sperziebonen

4 eieren

200 gram crème fraîche

4 eetlepels pesto

3 eetlepels olijfolie

900 gram krieltjes


  • 1 Kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar en kook intussen de eieren in 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  • 2 Verwarm de crème fraîche in een pannetje op een lage stand en roer de pesto erdoor. Zorg ervoor dat de saus niet kookt.
  • 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten rondom goudbruin. Serveer de sperziebonen met de krieltjes, pestosaus en een ei.

bereidingstip

Heb je iets meer tijd, maak dan je eigen verse pesto. Maal 1 handje geroosterde pijnboompitten met 1 bosje basilicum, 2 teentjes knoflook en 25 gram geraspte Parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg in een straaltje 75 ml olijfolie extra vergine toe en meng tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 15 gram