voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Sperziebonen met vinaigrette en munt

Sperziebonen met vinaigrette en munt

ingredi├źnten

600 gram sperziebonen

1 grote rode ui

1 bosje munt

1 theelepel scherpe mosterd

2 eetlepels rodewijnazijn

1 mespunt honing

4 eetlepels olijfolie


  • 1 Kook de boontjes in circa 10 minuten frisgroen en beetgaar in water met zout.
  • 2 Klop intussen voor de vinaigrette de mosterd met de azijn en honing los en giet de olijfolie in een straaltje al kloppend erbij tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de boontjes af in een vergiet en spoel heel even onder koud water. Laat uitlekken. Meng de warme boontjes met de ui en munt door elkaar in een grote schaal en schep de vinaigrette erdoor. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 160 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 3 gram