voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, brunch, bijgerecht
recepten Sperziebonensalade met pesto, gerookte kip en ei

Sperziebonensalade met pesto, gerookte kip en ei

ingredi├źnten

500 gram sperziebonen

2 eetlepels pijnboompitten

25 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

30 gram basilicum

6 eetlepels olijfolie

4 eieren

1 gerookte kipfilet


  • 1 Kook de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar en spoel ze af met koud water.
  • 2 Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en basilicum fijn in een keukenmachine. Voeg de olie toe, maal kort tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Breng de sperziebonen op smaak met de pesto.
  • 4 Kook de eieren in circa 4-5 minuten halfzacht, laat ze schrikken en pel ze. Halveer de eieren.
  • 5 Serveer de sperziebonen met de plakjes gerookte kip en de zachtgekookte eieren.

bereidingstip

Bewaar pesto die je eventueel overhoudt in een luchtdichte pot in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 23 gram