online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

Spicy bloemkoolstamppot met krokante chorizo

ingredi├źnten

1 eetlepel olijfolie

1 grote ui

1 mespunt komijnzaad

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

1 rode peper

1 chorizo

500 gram kruimige aardappels

1 bloemkool

1 eetlepel boter


  • 1 Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de komijn en rode peper toe en fruit nog 1 minuut. Neem uit de pan en houd apart.
  • 2 Verhit de pan opnieuw en bak hierin de stukjes chorizo op een lage stand in een paar minuten krokant. Houd apart.
  • 3 Kook intussen de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout. Snijd de roosjes en de steel van de bloemkool fijn. Voeg de fijngesneden bloemkool toe aan de aardappels en kook afgedekt nog 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • 4 Schep terug in de pan en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper.
  • 5 Schep de gebakken ui en specerijen erdoor en serveer met de krokante chorizo.

wijnadvies

Chorizo schreeuwt om Rioja Crianza van Antano. Die blijft fier overeind bij deze pittige Spaanse invloeden.


voedingswaarde

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 18 gram