voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch
recepten Spicy garnalentosti met zoetzure wortel

Spicy garnalentosti met zoetzure wortel

ingrediënten

200 milliliter blanke azijn

50 gram suiker

3 wortels

2 eetlepels zonnebloemolie

100 gram grote garnalen

1 rode peper

1 teentje knoflook

1 groot stokbrood

4 eetlepels mayonaise

bosje koriander

bosje munt

150 gram jonge kaas

200 milliliter zoete chilisaus


  • 1 Kook de azijn met de suiker tot de suiker is opgelost en leg de wortel hierin. Laat volledig afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit intussen de olie en bak hierin de garnalen met de rode peper en knoflook circa 3 minuten.
  • 3 Besmeer de snijkanten van het stokbrood met de mayonaise en bak in de oven in circa 6 minuten goudbruin. Beleg een kant van het stokbrood met de garnalen, groene kruiden en ingelegde wortel.
  • 4 Dek af met de kaas. Rooster de belegde kant van het stokbrood nog circa 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 5 Leg de andere kant van het stokbrood erop, snijd in stukken en serveer met de chilisaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 20 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier