voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Spies van zalm en kabeljauw

Spies van zalm en kabeljauw

ingrediënten

400 gram zalmfilets

500 gram kabeljauwfilets

1 courgette

1 citroen

2 eetlepels platte peterselie

2 eetlepels dille

2 eetlepels bieslook

2 teentjes knoflook


benodigdheden

4 spiesen

bakplaat met bakpapier

  • 1 Snijd de zalm en kabeljauw in gelijke blokjes. Doe deze in een kom.
  • 2 Maal de ingrediënten voor de kruidenolie met de staafmixer tot een gladde groene olie en verdeel 4 eetlepels hiervan over de vis. Schep goed door.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de linten courgette op en rijg ze steeds tussen 2 stukken zalm en 2 stukken kabeljauw en aan een spies.
  • 4 Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 5 Bestrijk de courgetterolletjes met wat kruidenolie en bak de spiesen hoog in de oven in circa 10 minuten bruin en gaar.
  • 6 Leg ze op de borden, druppel er nog wat kruidenolie over en geef er een part citroen bij om uit te persen.

wijnadvies

Stevig wit, vooral vanwege de knoflook-kruidenolie. Denk aan Monastier of Koopmanskloof Chardonnay Fairtrade. Ook de Stoney Creek Chardonnay-Sémillon past prima. Evenals de rosé van Monastier of Eco Balance bio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 335 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 45 gram