voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Spinazie-frittata

Spinazie-frittata

ingredi├źnten

3 eetlepels olijfolie

2 grote uien

1 eetlepel gedroogde oregano

1 kilogram spinazie

8 eieren

100 gram ricotta

75 gram zachte blauwe kaas


benodigdheden

ovenvaste koekenpan

  • 1 Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen.
  • 2 Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
  • 3 Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
  • 4 Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand.
  • 5 Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de blauwe kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 27 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier